top of page
Zoeken

Veilig in de zon.

De zon laat zich steeds vaker zien, daarom is het extra belangrijk om je huid in deze periode goed te beschermen met een zonbeschermingsfactor. Niet alleen om de kans op huidkanker zo klein mogelijk te maken, maar ook in het ontwikkelen van rimpelvorming is de zon een grote boosdoener.


UV stralen op de huid

Er bestaan 2 soorten UV-stralen die op de huid kunnen komen. Dit zijn UV-A en UV-B stralen. UV-A zorgt voor "Aging" in de huid. Deze stralen zijn dus verantwoordelijk voor de huidveroudering en gaan veel dieper je huid in dan UV-B stralen. UV-B stralen kunnen er zonder bescherming voor zorgen dat we verbranden en zorgt tevens voor het bruiningsproces.


Zonbescherming is het belangrijkste product om zichtbare tekenen van huidveroudering en huidkanker te voorkomen.


SPF

SPF staat voor Sun Protecton Filter. Om je huid goed te beschermen tegen de zon is het belangrijk om de huid die wordt blootgesteld aan de zon volledig te beschermen. Een zonnebescherming heb je in verschillende soorten en sterktes. De meest gebruikt vorm is er een met een chemische filter. Deze SPF is doorgaans pas actief na 30 minuten na aanbrengen van het product en moet elke 2 uur aangebracht worden om voldoende bescherming te bieden.


De sterkte die je nodig heb om je huid voldoende te beschermen verschilt erg per persoon. Laat je daarom altijd goed adviseren welke soort zonbeschermingsfactoren bij jouw huid past.


Geniet deze zomer heerlijk van de zon!


Liefs Ilse

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page